Mundosano - gezondheidscentrum

Gezond gewicht

Bij mij kan je terecht met al je vragen wat betreft voeding en voedingsgerelateerde problemen. 
We werken steeds naar een gezond gewicht. Dit kan zijn: ofwel jouw reeds gezonde gewicht leren behouden door voeding te  optimaliseren, ofwel vermageren tot jouw gezonde gewicht en dan leren stabiliseren, ofwel bijkomen tot een goed gewicht en dit leren behouden. 

Ik luister eerst en vooral goed naar jouw verhaal. Kritisch en beetje perfectionistisch.
Dan zoeken we samen naar een voor jou haalbare manier om jouw doel te bereiken.

Gezond gewicht - BIA toestel

Wanneer nodig wordt er gemeten: lengte, gewicht, lichaamssamenstelling, buikomtrek. Deze zijn essentieel om iets te kunnen zeggen over hoe jouw gewicht verdeeld is, over de verhouding vocht en spieren, over de kwaliteit van de cellen. Dit zegt zoveel meer dan enkel jouw gewicht. Deze cijfers helpen ons ook om nog meer individueel te kunnen werken.

Sommige situaties vragen om een persoonlijk voedingsschema. Dit wordt opgemaakt op basis van jouw gegevens en jouw metingen.

Vooral in functie van vermageren, verbeteren van cholesterolwaarden en/of suikerwaarden en/of vetwaarden kunnen we ook werken met het EQ3 programma. Dit is een partner waar ik al jaren mee samenwerk. Zij staan voor een wetenschappelijk onderbouwde aanpak,  verantwoord ondernemen en gezond en evenwichtig vermageren / stabiliseren. 

Naast dit alles werk ik ook (nog steeds) samen met Dokter W. Staessens. En dit vooral in functie van een testmethode om voedingsintoleranties vast te stellen. Op basis van deze uitslag zoeken we naar een haalbaar en volwaardig voedingsplan voor jou. 

Soms is een bredere aanpak nodigWat in dit verhaal ook kan toegepast worden:

  • hypoxi , redustim , detoxbody 
  • yoga 
  • psychologie 
  • Go4Balance therapy