Mundosano - gezondheidscentrum

Erika

Yoga - Erika Teirlinck

Ik ben Erika Teirlinck.

Yoga kwam reeds op mijn pad als kind, ik was een slechte slaper en mijn mama gebruikte de bodyscan methode om me tot rust te brengen. Ze bracht mijn aandacht naar mijn ademhaling waardoor ik rustig werd en mijn lichaam ontspande.

Van nature ben ik iemand die enorm veel voelt, in mijn emoties duik en alles in vraag stel. Mijn hoofd en buikgevoel gingen vaak in conflict. Een rugfractuur, eetstoornis en andere trauma's brachten me helemaal uit mijn lijf in mijn tiener en jonge 20’er jaren.

In 2009 volgde ik bij Johan Decrick voor het eerst yogalessen die me diep raakten. Ik voelde me fysiek sterker worden én vond een ononderbroken nachtrust de avond na mijn yogales. Voelde mijn emoties intens en kwam op een gezonde manier terug in contact met mijn lichaam.

In 2013 volgde ik mijn eerste teachertraining 200 hrs Vinyasa bij David Lee Lurey en Mirjam Wagner in Brazilië. Ik leerde het begin van zelfliefde, mezelf te aanvaarden zoals ik ben, ik leerde voor mezelf te zorgen zowel fysiek als mentaal, ik leerde op mezelf te vertrouwen, voor mezelf op te komen, keuze’s maken die MIJ dienden. Ik begon les te geven en sindsdien ben ik mezelf blijven onderzoeken en ontwikkelen, via Teacher trainings, workshops, festivals, yoga retreats, nieuwe vriendschappen.

Ondertussen ben ik opgeleid met 720 uren teachertraining bij David en Mirjam zowel in Vinyasa, yin yang en yin yoga, ook specifiek in yoga therapy voor 1 op 1 sessies.

Yoga - Erika Teirlinck

Tijdens mijn zwangerschap volgde ik een zwangerschapsyoga-opleiding bij Lut van Melle. Ook postnataal geef ik 1 op 1 begeleiding om van Diastase Rectis te herstellen via ademhaling en fysieke oefeningen. Dit op basis van de studies van Katy Bowman en eigen ervaring.

Mijn nieuwe muze is Meghan Currie, na haar yoga church workshops in Bali ben ik verliefd! Ze laat me de vrouwelijke vorm van yoga meer ontdekken, intuïtief vanuit liefde en vertraging bewegen. Ze geeft me het vertrouwen om meer flexibiliteit en kracht in mijn rug en lichaam te vinden.

Ik school mezelf voortdurend via verschillende kanalen bij en ook via mijn studenten. Jullie en het leven zelf zijn een enorme leerschool. Stuur me een berichtje op of neem een kijkje op mijn website: www.sohamsoiam.be voor meer info.

Iedereen is welkom, heel graag tot in de sessies!

Liefs, Erika.